ماه شعبان 1401......دنیا وآخرت

ساخت وبلاگ

جایگاه و ویژگی ماه <a href='/last-search/?q=شعبان'>شعبان</a>

امام زمان کجاست

قال الله تبارک وتعالی وَهَٰذَا كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ مُبَارَكٌ فَاتَّبِعُوهُ

وهذا كتاب أنزلناه مبارك - islamicda

قال تبارک وتعالی

وَمَا هَٰذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ ۚ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ ۚ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ ۖ وَمَا يَعْقِلُهَا إِلَّا الْعَالِمُونَ

وَمَا يَجْحَدُ بِآيَاتِنَا إِلَّا الْكَافِرُونَ

وَمَا يَجْحَدُ بِآيَاتِنَا إِلَّا الظَّالِمُونَ

وَمَا يَجْحَدُ بِآيَاتِنَا إِلَّا كُلُّ خَتَّارٍ كَفُورٍ

این زندگی دنیا جز سرگرمی و بازیچه نیست، و زندگی حقیقی همانا [در] سرای آخرت است؛ ای کاش می‌دانستند. و اين مَثَلها را براى مردم مى‌زنيم و[لى‌] جز دانشوران آنها را درنيابند.و جز كافران [كسى‌] آيات ما را انكار نمى‌كند.و جز ستمگران منكر آيات ما نمى‌شوند.و ایات ما را جز هر خائن ناسپاسگزاری انکار نمی‌کند.

اگر اندکی در قران تامل کنییم میفهمیم که خدای تبارک وتعالی قران را که مبارک کتابی است که از سوی او نازل شده است وبه ما امر کرده است از ان پیروی کنییم تا خداوند نیز به واسطه اطاعت از اوامر خود بر ما رحم کند دراین کتاب خدای تبارک وتعالی به ما گوشزد میکند که زندگی دنیا بازیچه ای بیش نیست وحیات جاودانی ودائمی در سرای اخرت است اگر فهم داشته باشید هرکس عالم باشد عاقل باشد این موضوع را درک میکند واگر کسی این موضوع را نادیده بگیرد وکلام خداوند را نپذیرد هم کافر است هم ظالم است هم خائن است هم ناسپاس است

العنكبوت ٤٧ ، ٤٩ ﴿ وما يجحد بآياتنا ﴾ مع لقمان ٢٤ / ثلاث مرات في القرآن | Math, Calligraphy, Quran

مقصف التشوش تضحية وهذا كتاب أنزلناه مبارك فاتبعوه واتقوا لعلكم ترحمون المكتبة - philosophyinpractice.net

Relaxing Weave chain وما الحياة الدنيا الا لهو ولعب Deduct salt Kent

امام علی عليه ‏السلام:

وَاعْلَمُوا أنَّ هذَا الْقُرْانَ هُوَ النّاصِحُ الَّذِى لا يَغُشُّ، وَالْهادِى الَّذِى لا يُضِلُّ؛

بدانيد كه اين قرآن خيرخواهى است كه خيانت نمى كند و رهبرى است كه گمراه نمى سازد.

نهج البلاغه: خ ۱۷۶، ص ۱۸۲

پيامبر خدا صلی الله علیه آله

به دنيا ناسزا مگوييد؛ چه، دنيا نيكو مَركبى است براى مؤمن ؛ به وسيله آن به خوبى می ‏رسد و از بدى می ‏رَهَد. هرگاه بنده بگويد: «لعنت خدا بر دنيا» ، دنيا گويد: لعنت خدا بر نافرمان‏ترينِ ما از پروردگارش.

هركس بگويد: «ننگ بر اين دنيا» ، دنيا گويد: ننگ بر نافرمان‏ترينِ ما از خدا

دنیا--------آخرت

این جهان با ان جهان باشد هوو

دو هوو با هم نسازند ای عمو

هم خدا خواهی وهم خرما عجب

این بود افعال طفل بی ادب

حدیث بسیار زیبا درباره دنیا

آیه 49 سوره عنکبوت - دانشنامه‌ی اسلامی

دنیا همه هیچ و اهل دنیا همه هیچ
ای هیچ برای هیچ بر هیچ مپیچ

دانی که پس از مرگ چه ماند باقی
عشق است و محبت است و باقی همه هیچ

حدیث زیبا درباره موفقیت

طرح لایه باز هیچ | متن نگار

دانلود تایپوگرافی دانلود تایپوگرافی - نارسیس گرافیک وکتور شعر، تایپوگرافی

دنیا همه هیچ و کار دنیا همه هیچ - ❤️ نکس

وکتور خوشنویسی « دنیا همه هیچ و اهل دنیا همه هیچ ای هیچ ... » | وکتور دنیا همه هیچ | هنر شیعه

دنیا همه هیچ و اهل دنیا همه هیچ ... - ویرگول

قرآن کریم: این زندگی دنیا جز سرگرمی و بازیچه نیست | خبرگزاری بین المللی شفقنا

دنیا بازیچه است و آخرت حیات حقیقی

آخرت در احادیث | موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت علیهم السلام

امام علی(ع) دنیا را چگونه می دید/ شش خصلتی که بی شک انسان را بهشتی می کند

حدیث قدسی فوق العاده زیبا

حدیث بسیار زیبا درباره اهل بیت

على(ع) فرمودند: در هر که شش خصلت جمع شود هيچ خواسته اى را براى رسيدن به بهشت و هيچ چيز را براى گريز از دوزخ رها نساخته است :1- کسى که خدا را بشناسد و اطاعتش کند 2 - شيطان را بشناسد و نافرمانيش کند 3 - حق را بشناسد و پيرو آن شود 4 - باطل را بشناسد و از آن بپرهيزد، 5 - دنيا را بشناسد و آن را دور بيفکند 6 - آخرت را بشناسد و آن را بطلبد.

مردى به على(ع) عرض کرد: اى اميرالمؤمنين دنيا را براى ما توصيف کن. حضرت فرمود: من برايت چه وصف کنم از خانه اى که هر که در آن تندرست است ايمنى ندارد، و هر که در آن بيمار است پشيمان است و هر که در آن فقير است غمگين است و هر که در آن بى نياز است گرفتار است. در حلال آن حساب و در حرام آن عذاب است. يک بار همين مطلب از على(ع) سؤال شد پس فرمود: سخن به درازا بگويم يا به اختصار؟ راوى عرض کرد: به اختصار، حضرت فرمود: حلال دنيا حساب دارد و حرام آن عذاب دارد.

امام مي فرمايند: همانا دنيا سراي راستي براي راستگويان وخانه تندرستي براي دنياشناسان و خانه بي نيازي براي توشه گيران و خانه پند براي پندآموزان است، دنيا سجده گاه دوستان خدا، نمازگاه فرشتگان الهي، فرودگاه وحي خدا، جايگاه تجارت دوستان خداست که در آن رحمت خدا را به دست آوردند و بهشت را سود بردند چه کسي دنيا را نکوهش مي کند؟ و جداشدنش را اعلام داشته و فرياد زد که ماندگار نيست و از نابودي خود و اهلش خبر داده است؟ و حال آن که دنيا با بلاي خود بلاها را نمونه آورد و با شادماني خود به آنان شادماني رساند. در آغاز شب به سلامت گذشت اما در صبحگاهان بامصيبتي جانکاه بازگشت تا مشتاق کند و تهديد نمايد و بترساند و هشدار دهد. پس مردمي در بامداد با پشيماني دنيا را نکوهش کنند و مردمي ديگر در روز قيامت آنرا مي ستايند دنيا حقایق را يادشان آورد، يادآور آن شدند از رويدادها برايشان حکايت کند او را تصديق کردند و اندرزشان داد، پند پذيرفتند.

امير المؤمنين(ع) مي فرمايند: پس در عزت دنيا بر يکديگر پيشي نگيريد و فريب زينتها و نعمتها را نخوريد و مغرور نشويد و از رنج و سختي آن نناليد و ناشکيبا نباشيد، زيرا عزت و افتخارات دنيا پايان مي پذيرد و زينت و نعمتهايش نابود مي گردد و رنج و سختي آن تمام مي شود و هر مدت و مهلتي در آن به پايان مي رسد و هر موجود زنده اي به سوي مرگ مي رود و بر او مي گريند و ديگري که بازمانده است به او تسليت مي گويند. يکي ديگر بر بستر بيماري افتاده، ديگري به عيادتش مي آيد و ديگري در حال جان کندن است و دنياطلبي در جستجوي دنياست که مرگ او را در مي يابد و غفلت زده اي که مرگ او را فراموش نکرده است و آيندگان نيز راه گذشتگان مي پويند.

چهره دنیا از دیدگاه حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام

مَثَل دنیا مانند مار است که زیر دست انسان نرم و ملایم ولی سمّ کشنده ای در درون با خود دارد. نادان بی خبر به آن علاقه پیدا می کند و هوشمند عاقل از آن پرهیز می نماید.[1]

- مَثَل دنیا مانند سایه توست، بایستی می ایستد، او را بخواهی و به سوی آن بروی دور می شود.[2]

- ای مردم، دنیا در نظر شما بایستی کم ارزش تر از پوست درخت و اضافی ها و دم قیچی های پشم چیده شده حیوانات باشد.[3]

- ای دنیا، ای دنیا، از من دور شو، خود را به من عرضه می کنی؟ یا می خواهی مرا به شوق آوری؟ هرگز آن زمان نرسد، هیهات، دور شو از من، دیگری را فریب ده، من به تو نیازی ندارم، تو راسه طلاقه نمودم که بازگشتی در پی نداشته باشد. زندگی تو کوتاه، جایگاهت اندک، آرزویت پست است. آه از کمی زاد و توشه و طولانی بودن راه و دوری سفر و عظمت مقصد.[4]

- دنیای شما با همه زینتهایش نزد من، از آب بینی گوسفند بی ارزش تر است.[5]

- و دنیای شما نزد من از برگ جویده ای در دهان ملخی، خوارتر است. علی را با نعمت های فانی شدنی و لذّت های نابود شدنی چکار؟[6]

- به خدا سوگند دنیای شما نزد من، از استخوان خوکی در دست یک جذامی پست تر است.[7]

-ابن عباس می گوید در منزل «ذی قار»[8] خدمت حضرت امیر علیه السلام رسیدم و ایشان مشغول وصله زدن کفش خود بود، به من فرمود: قیمت این کفش چقدر است؟ گفتم بهایی ندارد، فرمود:

به خدا سوگند همین کفش، از حکومت بر شما محبوب تر است، مگر اینکه حقی را به پا دارم و مانع باطلی شوم.[9]

- این دنیا در جلو چشم من، بی ارزش تر از دانه تلخی است که بر شاخه درخت بلوط بروید.[10]

- به خدا سوگند، سوگندی که فقط مشیت خداوند را از آن استثنا می کنم، آن چنان نفس خویش را به ریاضت وا دارم، که به یک قرص نان هرگاه به آن دست یابم کاملًا متمایل شود، و به نمک بجای خورش قناعت نماید. و آنقدر از چشمانم اشک بریزم که همچون چشمه ای خشکیده دیگر اشکم جاری نشود.

آیا همان گونه که گوسفندان در بیابان شکم را پر می کنند و می خوابند و یادسته ای دیگر از آنها در آغل ها از علف سیر می شوند و استراحت می کنند، علی هم باید از این زاد و توشه بخورد و به استراحت پردازد، در این صورت چشمش روشن باد که پس از سالها عمر به چهارپایان رها شده و گوسفندان مشغول چرا، اقتدا کرده است.[11]

نه لایق به عیش است آن دلبری

که هر بامدادش بود شوهری

- سوید بن غفله می گوید: خدمت حضرت رسیدم، می خواستند غذا بخورند، سفره نانی باز کردند و نان جوینی را با زانو چند تکه نمودند، مقداری دوغ نیز بر سفره بود که بوی ترشی آن را از دور استشمام می کردم، به فرزندان آن حضرت گفتم، آقا دیگر پیر شده است این غذای او نیست آن هم در این حد، گفتند: آقا خود سفره را محکم می بندد تا کسی به نان سفره روغن نمالد.

اسود بن علقمه گوید:

خدمت امام علیه السلام رسیدم، طبقی از لیف خرما در مقابل حضرت بود و تنها دو گرده نان جو در آن قرار داشت به طوری که نخاله آرد بر نانها نمایان بود. به فضّه گفتم چه می شد اگر نخاله آرد را برای حضرت می گرفتی. فضّه گفت: علی نان گوارا بخورد و گناهش برگردن من باشد! حضرت تبسمی کرد و فرمود: من خودم گفته ام نخاله نگیرد.

امام علی علیه السلام می خواست جگر بخورد، یک سال گذشت، روزی به فرزندش امام حسن علیه السلام فرمود جگر تهیه کند. گویا حضرت می خواست آن روز را با جگر افطار کند که فقیری در زد، حضرت فرمود: این جگر را به فقیر بده تا در روز قیامت این آیه را در نامه اعمالمان نخوانی.

وَ یوْمَ یعْرَضُ الَّذِینَ کفَرُوا عَلَی النَّارِ أَذْهَبْتُمْ طَیباتِکمْ فِی حَیاتِکمُ الدُّنْیا وَ اسْتَمْتَعْتُمْ بِها...[12] سوره احقاف، آيه 20

آن روز که کافران را بر آتش عرضه می کنند به آنان گفته می شود از طیبات و لذایذ در زندگی دنیوی خود استفاده کردید.

در حالات شیخ انصاری از علمای بزرگ شیعه آورده اند که روزی در ایام تحصیل به هم حجره ای خود پولی داد تا نان تهیه کند، او حلوا هم قرض گرفت و نان و حلوا بر سفره گذاشت. شیخ لب به حلوا نزد و فقط نان میل فرمود، مدّتها گذشت، همان شخص به نجف و نزد شیخ آمد و از او پرسید: چه شد که به این مقام رسیده ای؟ شیخ در جواب گفت: چون جرأت نکردم حتی نان را با حلوا بخورم.

به جمله ای دیگر از امام علی ع علیه السلام توجه کنید:

أُعْزُبی عَنّی فَوَ اللَّهِ لااذِلُّ لک فَتَسْتَذِ لّینی، وَ لااسْلَسُ لَک فَتَقُودینی.[13]

ای دنیا از من دور شو، به خدا سوگند من تو را رام نخواهم شد تا خوارم سازی، و اختیارم را به تو واگذار نمی کنم تا هر کجا خواستی ببری.

به هوش باشيد! مرگ را که نابود کننده لذتها و شکننده شهوتها و قطع کننده آرزوهاست به هنگام تصميم بر کارهاي زشت به يادش آوريد و براي انجام واجبات و شکر در برابر نعمتهاي واحسان بيشمار الهي از خدا ياري خواهيد. حضرت در جاي ديگر مي فرمايد همانا دنيا نهايت ديدگاه کوردلان است که آن سوي دنيا را نمي نگرند اما انسان آگاه نگاهش از دنيا عبور کرده از پس آن سراي جاويدان سراي آخرت را مي بيند. پس انسان آگاه به دنيا دل نمي بندد و انسان کوردل تمام توجه اش دنياست. بينا از دنيا زاد و توشه برگيرد و نابينا براي دنيا توشه فراهم مي کند.

حضرت علی(ع) در پاسخ شخصی که دنیا را نکوهش می کرد فرمودند: دنیا تو را فریب نداده است، تو خود فریفته دنیا شده ای. عطار نیشابوری این حکمت را چنین به نظم کشیده است:

آن یکی در پیش شیر دادگرذم دنیا کرد بسیاری مگر
حیدرش گفتا که دنیا نیست بدبدتویی زیرا که دوری از خرد
هست دنیا بر مثال کشت زارهم شب و هم روز باید کشت و کار
زانکه عزّ و دولت دین سر به سرجمله از دنیا توان برد ای پسر
تخم امروزینه فردا بر دهدورنکارد «ای دریغا» بر دهد
پس نکوتر جای تو دنیای تو استزآنکه دنیا توشه عقبای تو است
تو به دنیا در، مشو مشغول خویشلیک، در وی کار عقبا گیر پیش
چون چنین کردی تو را دنیا نکوستپس برای این، تو دنیا دار دوست

حدیث امام علی در مورد مردم | احادیث کوتاه امام علی در نهج البلاغه

نهج البلاغه صوتی |هشدارهایی از خطرات دنیا در کلام امام علی(ع)- اخبار فرهنگی تسنیم | Tasnim | خبرگزاری تسنیم | Tasnim

مجموعه حدیث درباره دنیا (1) (+ پوستر) | موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت علیهم السلام

آلبوم عکس نوشته احادیث زیبا از امامان معصوم + متن حدیث - تــــــــوپ تـــــــــاپ

دنیا از دیدگاه امیر مومنان علی (ع)

حضرت علی (ع) :: سایت تخصصی روانشناسی

حدیث‌نگاشت/ اهمیت حفظ عزت نفس از نگاه امام علی(ع)

استوری گرافی ولادت امام علی علیه السلام

محبت علی ع مانندی سپری ست که نگهدارنده است اوقسمت کننده دوزخ وبهشت است او وصی برحق رسول خدا ص بود امامت اورا انس وجن پذیرفته اند

سلام الله على أبي السبطين ورحمة الله وبركاته | Art quotes, Chalkboard quote art, Chalkboard quotes

طرح/ دل اگر خدا شناسی همه در رخ علی بین- گرافیک و کاریکاتور طرح و تصویرسازی تسنیم | Tasnim | خبرگزاری تسنیم | Tasnim

عکس واقعی امام علی در فرانسه

 بنام مولا...<div class=ما را در سایت بنام مولا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 24526a بازدید : 98 تاريخ : يکشنبه 21 اسفند 1401 ساعت: 12:18

خبرنامه